”Det var väldigt rörigt i huset när vi kom hem från begravningen” säger Ulla Aronsson om inbrottet. Foto: Ulla Aronsson

Inbrottstjuvar slog till under begravning

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen begravde Eivor Sundling sin man i Tvärålund, Vindeln. På begravningen var också grannarna Ulla och Tage Aronsson. Under tiden de var borta, mellan klockan 13:30 och 15:30 under fredag eftermiddag, fick både Eivor och paret Aronsson inbrott i sina villor.

– De tog sig in via en öppen källardörr och stal mina guldsmycken. Om inte källardörren hade varit öppen är jag säker på att de skulle ha slagit in en ruta, säger Eivor Sundling.

”Tror tjuvarna väntade ut mig”

Sundling är säker på att inbrottstjuvarna väntade på att hon skulle lämna sin villa innan de slog till.

– Jag tror att de hade läst i tidningen om begravningen och därför visste när jag skulle vara borta. Det är nog någon liga som är ute nu, säger Sundling.

”Väldigt rörigt i huset”

När Ulla och Tage Aronsson, som bor mitt emot Eivor Sundling, kom hem från vännens begravning hade inbrottstjuvarna brutit sig in via ett källarfönster.

Ulla berättar att tjuvarna tagit hennes guldsmycken och lite pengar från en tidigare utlandsresa. Ulla är förvånad över att de lämnat datorer som stod framme.

– De hade rivit ut massvis av lådor och skåp. Det var väldigt rörigt i huset när vi kom hem från begravningen, men de hade lämnat våra datorer som stod framme, säger Ulla Aronsson.

Polisen förtegen

Mats Bruhn som är jourhavande förundersökningsledare är förtegen kring inbrotten och vill inte uttala sig om vilka inbrottstjuvarna kan tänkas vara.

– Vad jag kan säga är att det har skett inbrott i två fastigheter, det rör sig om två fall av grov stöld. Vi kommer under kommande vecka att lägga över ärendet till det aktuella närpolisområdet, säger Bruhn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.