Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är ytterst orolig” – se hur sjuksköterskan Lovisa Marklund känner inför sommaren på lasarettet. Foto: Patrik Samuelsson SVT

Vårdförbundet inför sommaren på Skellefteå lasarett: ”Det har aldrig sett så här illa ut”

Uppdaterad
Publicerad

Bland Vårdförbundets medlemmar finns en oro för hur det ska bli i sommar. Bristen på vårdpersonal är så svår att de inte kan se hur sommarens scheman ska kunna gå ihop.

– Läget har aldrig varit så allvarlig, säger sjuksköterskan och skyddsombudet för Vårdförbundet Lovisa Marklund.

Lovisa Marklund är sjuksköterska och skyddsombud för vårdförbudnet på Ortopeden, Viktor Lidman på Medicin-geriatriken. De avdelningar där bristen på personal ser ut att bli allra svårast i sommar.

– Kan vi ha öppet de vårdplatser som behövs i en stad av den här storleken? Det har aldrig sett så här illa ut, säger Viktor Lidman.

Enligt sjukhusledningen jobbas det nu intensivt med att lösa personalbristen till sommaren. Men på Vårdförbundet i Skellefteå förstår man inte hur det ska gå till.

– Jag har jättesvårt att se hur det ska gå till, säger Lovisa Marklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkrisen i Västerbotten

Mer i ämnet