Genrebild. Foto: TT

Stort antal kossor har rymt – varnar för trafikhinder runt E12

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har ett stort antal kossor rymt från en gård i Vindeln. Enligt polisen har ett flertal hittats igen men många saknas fortfarande. Nu meddelar man att det kan uppstå trafikhinder på vägarna.

I Kulbäcksliden i Vindelns kommun har 76 kossor rymt under natten. Enligt anmälaren har 15-20 stycken hittats på E12 vid Hednäs och spaning pågår just nu efter resterande kor.

– De har tagit sig ut ur någon inhägnad och det är en ansenlig mängd. Då de rört sig nära E12 så tyckte vi att det var bra att gå ut med en varning, säger polisens kommunikatör Börje Öhman.

Enligt polisen, som inte kommer göra någon utryckning, kan trafikhinder uppstå i samband med de förrymda kossorna. Trafikledningscentralen är därför meddelade för att i sin tur gå ut med en varning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.