”Det var en ny upplevelse”, säger spaningschefen Thomas Palmgren om att det misstänkta grova narkotikabrottet uppdagades genom en trafikolycka. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Väska med narkotika hittades vid trafikolycka på E4 utanför Robertsfors – två män anhållna

Publicerad

När polisen undersökte en trafikolycka på E4 i höjd med Gumboda, norr om Robertsfors, på måndagen hittade de en väska med en stor mängd narkotika i bilen.

De två männen som hade färdats i bilen greps därefter på sjukhuset respektive hälsocentralen.

Vid 7-tiden på måndagen larmades ambulans, räddningstjänst och polis till Gumboda där en personbil kört av vägen. Männen som färdades i bilen, som är i 65-årsåldern och 30-årsåldern, fördes till Skellefteå lasarett respektive Robertsfors hälsocentral med lindriga skador.

När polisen gjorde sin platsundersökning vid olyckan upptäcktes först en mindre mängd misstänkt narkotika vid bilen.

– Då utökade de sökandet och begärde en husrannsakan av bilen. Där anträffades en väska med en stor mängd misstänkt narkotika: Olika sorters hasch och olika tabletter, berättar Thomas Palmgren, spaningschef på polisen i Västerbotten.

Hemmahörande i Norrbotten

Männen greps därefter på respektive vårdinrättning och har senare anhållits skäligen misstänkta för grovt narkotikabrott. De är båda hemmahörande i Norrbotten.

– De är kända av polisen i Norrbotten och de hjälpte oss med att göra husrannsakan i bostäder där, men det gav inget som är värt att nämna, säger Thomas Palmgren.

Han bedömer utredningsläget för det misstänkta brottet som gott och konstaterar att polisen hade tur med hur det uppdagades.

– Det kanske var meningen – kanske var det karma, säger Thomas Palmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.