Maria Ekberg Brännström lämnar posten som vd för Sara kulturhus. Foto: Marit A Israelsson

Sara kulturhus vd avgår – veckor efter öppning

Uppdaterad
Publicerad

Maria Ekberg Brännström, vd på Sara kulturhus, kommer att avsluta sin anställning under våren 2022. Samtidigt kommer Evelina Fahlesson, styrelseordförande i kulturhusbolaget att lämna efter öppningen.

– Det känns bra eftersom det är ett bra läge för någon annan att ta över då verksamheten nu kommer in i ett nytt skede. Jag ska fullfölja mitt uppdrag att bygga en hållbar organisation för framtiden tillsammans med medarbetarna. Jag har också lovat styrelsen att stanna kvar till dess att en ersättare är på plats, säger Maria Ekberg Brännström.

Var det planerat?

– Nej det var det inte. Vissa saker får växa fram och nu ska vi ge kulturhusbolaget en chans att låta verksamheten in i ett nytt skede.

Kulturhusbolagets styrelseordförande avgår

Samtidigt väljer Evelina Fahlesson att kliva av som styrelseordförande.

– När jag tillträdde som kommunalråd var tanken att jag skulle vara kvar som ordförande i kulturhusbolaget fram till öppningen av kulturhuset. Nu har det öppnat och tiden är inne. Jag är glad över att ha fått vara ordförande i bolaget under denna period och den nya ordföranden får vara med i rekryteringen av ny vd, säger Evelina Fahlesson.

Rekryteringen av ny vd kommer att startas under hösten. Ny ordförande till kulturhusbolaget utses av kommunfullmäktige under de kommande månaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.