Rita Chikwelu i UIK var en av målgörarna mot AIK. Foto: TT

”Vet inte om jag vill spela här längre”

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK:s Rita Chikwelu överväger att sluta i klubben efter beskedet om att tränarna sparkas.”Jag är trött, förvirrad och jätteledsen”, säger hon.

I morse kom beskedet att Umeå IK:s styrelse väljer att sparka hela tränarstaben, och enligt mittfältaren Chikwelu är det ett felaktigt beslut.

– Det är väldigt fel. De kan inte säga att vi inte har bra tränare när det egentliga problemet är att vi har för få spelare. Många är skadade, och tränarna gör sitt bästa för att fixa det, säger Rita Chikwelu.

”Vi är alla chockade”

Har du pratat med någon av tränarna?

– Nej, jag vet inte riktigt vad jag ska säga till dem. Jag vet inte hur de mår, men jag vet ju hur jag mår, så troligtvis är det jobbigare för dem.

Vet inte om hon vill fortsätta

Hur går snacket inom laget?

– Vi är alla chockade, säger Chikwelu, och fortsätter:

– Helt ärligt vet jag inte om jag vill spela här längre.

Fler som överväger att sluta

Och det är hon inte ensam om. Jenny Hjolman berättar varför hon skrev på med Umeå IK över huvudtaget.

– Det var ju för att jag ville ha just de här tränarna.

Under måndagen skrev åtta spelare ett öppet brev, där de visar sitt missnöje kring beslutet:

”Vi är både chockade och upprörda över klubbens beslut att sparka våra tränare.

Vi har väldigt kompetenta tränare med både erfarenhet och kunskap och denna grupp har tagit enorma kliv både individuellt men också

lagmässigt just pågrund av våra tränare.

Men den lilla sista biten för att få allt att klaffa hänger på varje individ och det är den biten vi de sista matcherna börjat närma oss.

Att sparka tränarna nu känns därför ytterst negativt. Särskilt eftersom spelarrådet inte har informerats eller fått indikationer att det har funnits

tankar om ett sådant här beslut.

Faktum är att det var tränarna och deras kompetens som fick många av oss etablerade spelare att välja att spela i umeå ik denna säsong.

Ordförande och styrelsens beslut har nu gjort oss mycket tveksamma till vår framtid i klubben. 

/Lisa Lantz, Lina Hurtig, Rita Chickwelu, Malin Reuterwall, Jenny Hjohlman, Hanna Sandström, Tove Enblom och Amanda Berglund.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.