Foto: Bonnie Wall

Vindelälvsdraget firade 30 år med målgång i Vännäsby

Publicerad

Idag gick deltagarna i Vindelälvsdraget i mål efter ett 40 mil långt lopp. Det är första gången på fyra år som hela tävlingen genomfördes, vilket arrangörerna gläds åt – speciellt till 30 årsjubileét.

Efter 40 mil med draghund gick deltagarna idag i mål i Vännäsby. Tävlingen arrangeras av Umeå brukhundsklubb med stöd av Vindelälvskommunerna Sorsele, Lycksele, Vindeln och Vännäs. I torsdags startade deltagarna i Ammarnäs i torsdags och nu på söndagsförmiddagen gick de i mål efter 40 mil efter ett spann av draghundar.

– Det har varit underbart, vi har haft mycket folk, otroligt väder och bara en fin helg, säger tävlingsledaren Olle Rosén.

Det var första gången på fyra år hela loppet från Ammarnäs till Vännäsby kunde genomföras.

– Det är underbart, vi har vädret att tacka. Vi har inte snökanoner eller baklastare med snö utan vi får förlita oss på naturen, säger Olle Rosén.

I årets tävling deltog 29 lag från Sverige, Norge och Tyskland. Vann gjorde laget Altentrail från Österrike. Pressansvarige Ann-Kristin Ångström är även hon nöjd med helgen.

– Vi är självklart väldigt nöjda över att det gått så bra. Nu blir det hem och vila lite. Det blev lite jobb med att flytta hela tävlingen 40 mil, säger Ann-Kristin Ångström

Se i klippet ovan målgången som Sofia Wikström filmade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.