Foto: Google Earth / SVT Design

Vittnets ingripande hjälpte polisen att ta fast inbrottstjuvar i Nordmalingstrakten

Uppdaterad
Publicerad

Ett vittne reagerade vid midnatt på misstänkta personer som syntes vid en fastighet i Norrfors utanför Nordmaling. Med vittnets hjälp kunde polisen sedan gripa de tre, som misstänks ha begått inbrott och på lördagen anhölls av åklagare.

Tjuvarna fick väldigt bråttom iväg när de blev påkomna av vittnet. De körde från platsen i en bil som enligt vad vittnet uppgav för polisen verkade vara fullt lastad med möjligt stöldgods.

Vittnet larmade polisen och följde efter med sin bil. Efter cirka en timmes efterföljande kunde polisen med vittnets hjälp gripa tre personer.

De gripna, två män och en kvinna är i 60-årsåldern, 45-årsåldern och 40-årsåldern. Efter förhör har åklagare på lördagen fattat beslut om att anhålla de tre misstänkta personerna.

Polisen tackar vittnet

Det har hittats spår av inbrott där de ertappades av vittnet, och polisen planerade att utföra en brottsplatsundersökning.

I bilen som togs i beslag påträffades diverse saker som kan misstänkas vara stulet. Boende i området ombeds att kolla till hus, stugor och liknande som kan ha varit utsatta.

Polisen tackar vittnet som visat på gott civilkurage och var till stor hjälp under gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.