Det är här som mannen och kvinnan ska ha odlat cannabis. Foto: Polisens förundersökningVisa alla (3)
Visa alla (3)

60-årig kvinna odlade över två kilo cannabis

Publicerad

En man i sena 30-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern, båda bosatta i Sundsvall, åtalas för narkotikabrott då hon ska ha framställt och innehaft 2,2 kilo cannabis. Kvinnan ska också ha upplåtit sin bostad för tillverkningen.

Detta pågick mellan den 17 november 2017 och 8 juni 2018. Kvinnan och mannen ska i samförstånd och överlåtelsesyfte framställt inte mindre än 2 216,42 gram cannabis.

Kvinnan har i vart fall, enligt åtalet, främjat gärningen genom att finansiera, försett operationen med datorer och mobiler för beställning av varor, sökt information om hur odling går till, hjälpt till med sökningar på grund av mannens bristande språkkunskaper, samt upplåtit sin legitimation för uthämtning av paket. Hon ska också ha låtit sin bostad fungera som plats för odlingen.

Mannen yrkas utvisas för det misstänkta brottet.

”Jag vet inte vad jag ska säga”

Kvinnan säger i förhör att mannen, som även är hennes man, röker på mycket. Hon menar också att hon trots att det luktat mycket i lägenheten, att det funnits ventilationsrör dragna genom fönster och elräkningen skenat inte förstått vad som pågått i lägenheten.

”Jag förstår hur det låter men jag vet inte vad jag ska säga”, säger hon i förhör med polisen.

Utrustning inne i tältet inuti kvinnans lägenhet. Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer