Foto: SVT

Äldre man dömd för sexbrott mot barn

Publicerad

En man i 70-årsåldern från en mindre ort i Medelpad döms till fyra månaders fängelse för flera fall av sexbrott mot barn. En av åtalspunkterna handlar om att han förmått en elvaårig flicka att posera naken för honom inför en webbkamera.

Mannen fick kontakt med flickan via ett chattforum sommaren 2017. Enligt åtalet ska mannen ha fått flickan att visa sitt kön och sina bröst för honom. Han ska också själv ha poserat naken för henne framför webbkameran.

Sundsvalls tingsrätt dömer mannen rill fängelse i fyra månader för utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Skadestånd

Han ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till flickan.

Själv nekar mannen till det mesta. Han medger att han blottat sig för flickan men att han uppsåt inte var att kränka henne. Han hävdar också att han inte vetat att flickan var under 15 år vid tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.