Älgarna på bilden är inte samma som nämns i artikeln. Foto: Tore Meek/TT

Älgko spred skräck på Alnö

Uppdaterad
Publicerad

En älgko har under söndagen spridit skräck på Alnön utanför Sundsvall, tillsammans med sin kalv. Älgen är sedan tidigare känd för att ha blivit påkörd flera gånger, men överlevt varje gång.

Polisens eftersöksjägare var tvungen att ta i tu med en ovanligt enveten älgko. Kon med kalv var så hotfull mot söndagsflanörerna på norra Alnö i Sundsvall, så någon ringde till polisen och bad om hjälp.

Redan bekant med älgen

Den eftersöksjägare på Alnö som kallades ut på uppdraget, var redan bekant med älgen. Den hade enligt uppgifter till honom, blivit påkörd flera gånger, men utan att bli allvarligt skadad och uppenbarligen utan att bli särskilt avskräckt från kontakt med civilisationen.

– Vi kallar ju ut jägare för att skrämma bort den och om det inte går så måste vi skjuta den så att den inte ska orsaka någon trafikolycka, säger Fredrik Nilsson, Polisens regionledningscentral.

Dramat fick ett oblodigt slut. Vid 16-tiden var älgkon och hennes kalv lokaliserad och jägare lyckades skrämma den läskiga duon till skogs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.