Alla lämnar Kollektivtrafikmyndigheten

Publicerad

Samtliga kommuner, och landstinget, i Västernorrland säger upp avtalet med Kollektivtrafikmyndigheten.

Kollektivtrafikmyndigheten bildades för att upphandla trafik, verka för att den regionala kollektivtrafiken är tillgänglig för alla resenärsgrupper och fatta strategiska beslut.

Men det har funnits ett missnöje mot hur myndigheten skött sitt uppdrag. I maj sade Sollefteå kommun upp avtalet med myndigheten. Nu följer resten av kommunerna i länet och landstinget samma väg.

– Vi har inte kunnat förverkliga de ambitioner vi har i Sundsvall för en bättre kollektivtrafik och den bilden delar vi med flera kommuner. Därför säger vi nu gemensamt upp avtalet för att kunna ta fram ett nytt bättre avtal, säger Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall i ett pressmeddelande.

Sundsvalls kommun kommer nu att utse en politiskt förtroendevald att företräda kommunen i arbetet med själva översynen av Kollektivtrafikmyndigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer