Foto: Mats Andersson TT

Allvarlig singelolycka utanför Sundsvall – fyra ungdomar omkom

Uppdaterad
Publicerad

Vid 03-tiden natten mot söndagen inträffade en singelolycka i Lucksta sydväst om Sundsvall. Sex personer färdades sannolikt i bilen och samtliga fördes till sjukhus med allvarliga skador. Fyra 16-åriga pojkar har omkommit, uppger polisen på en presskonferens.

Polisen höll en presskonferens vid 15-tiden på pingstdagen med anledning av den trafikolycka som inträffade i Lucksta i närheten av Matfors utanför Sundsvall i natt.

– Vi misstänker att sex personer färdades i bilen. Fyra 16-åriga pojkar är avlidna, sa lokalpolisområdeschef Josef Wiklund.

Ytterligare två personer under 20 år är svårt skadade.

– De vårdas på sjukhus.

Polisanmälan

Polisen har inlett en utredning.

– I dagsläget är en anmälan upprättad om vållande till kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik, sa Wiklund.

Han berättar att samtliga anhöriga är underrättade. Två av de avlidna var hemmahörande i Medelpad och två av de avlidna var hemmahörande i Hälsingland.

– Vi kommer att fortsätta utredningsarbetet och undersöka den beslagtagna bilen.

Josef Wiklund, polisområdeschef Foto: SVT

”Inga spekulationer”

Lokalpolisområdeschef Josef Wiklund tillade att på de aktuella platserna kommer skola och kyrka hållas öppna för anhöriga.

– Med respekt för de anhöriga och för det fortsatta polisarbetet väljer jag att inte spekulera eller kommentera vad vi tror kan ligga bakom den här olyckan, sa Wiklund på pressträffen i polishuset i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.