Foto: Hans Lindblom SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ålsta folkhögskola stängd efter allvarliga hot

Publicerad

Ålsta folkhögskola på Universitetsallén i Sundsvall har hållits stängd under måndagen sedan allvarliga hot framförts mot skolan via sociala medier. En person är misstänkt och har hörts av polisen. Husrannsakan har också gjorts.

Folkhögskolans elever meddelades på måndagsmorgonen via sms att skolan skulle hållas stängd på grund av de hot som framförts.

– Det är skolledningen som beslutat om att hålla stängt, det är inte vårt beslut. Men det är väl klokt kanske, säger Josef Wiklund, chef för Medelpads lokalpolisområde till SVT Västernorrland.

Togs till förhör

Hoten framfördes genom sociala medier under helgen. När polisen fick kännedom om det hela togs en misstänkt person in till förhör. Husrannsakan gjordes också i personens bostad.

Jourhavande åklagare beslutade dock att den misstänkte skulle släppas på fri fot efter förhör då det inte ansågs finnas skäl till att hålla personen frihetsberövad.

Inte hot mot elev eller personal

Vad är det för typ av hot?

– Det är inte hot riktade mot någon särskild elev eller mot någon i personalen som sådan. Det handlar om att man ska ställa till med stor skada mot skolan. Mer än så varken kan eller vill jag gå in på, säger Josef Wiklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer