Ändrade livsstilen vid 40 – nu tävlar fyrabarnsmamman Andrea Sierra från Sundsvall i bikini fitness

Uppdaterad
Publicerad

Hon är 44 år gammal, har fyra barn, har tränat i fyra år och tävlar i Luciapokalen den fjärde december.

Andrea Sierra från Sundsvall tävlar i bikini fitness, som handlar om att kunna framhäva midja, vältränade sätesmuskler och tydliga kurvor.

– Jag känner mig redan som en vinnare, säger hon.

Andrea kommer ursprungligen från Colombia och har bott i Sverige i 23 år. Hon berättar att hon som 40-åring ville förändra sitt liv och gick helhjärtat in för hård träning och nyttig kost.

– Jag känner att jag är en helt annan person sedan jag började med mitt nya liv. Ålder är bara en siffra. Alla hinder att förändra sitt liv sitter bara i huvudet, säger hon.

Uppdatering: Andrea gick vidare till final och slutade på en femteplats när Luciapokalen avgjordes under lördagen.

Häng med Andrea på ett träningspass i videon ovan.

Fakta

Bikini fitness är en bedömningsdisciplin inom body fitness som etablerades i Sverige 2013.

Det är den klass inom fitnessgrenarna som har minst fokus på storlek.

Bedömningen utgår från ett helhetsintryck där man bland annat tittar på den kroppsliga formen, håret, huden och den tävlandes prensentation på scen.

De tävlande bär speciellt utformade bikinis som är sydda efter vissa regler. Till exempel får underdelen bara täcka en tredjedel av den stora sätesmuskeln.

Källa: Aftonbladet, body.se, sbffsverige.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.