• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Ånge vill rädda Viskananstalten

Uppdaterad
Publicerad

ÅNGE Ånge kommun är beredd att gå in med pengar för att rädda kvar kriminalvårdsanstalten i Viskan som hotas av nedläggning. Kommunalrådet tror inte att det blir så dyrt som kalkylerna visar.

Anstalten i Viskan uppfyller de krav som ställs, men den hotas ändå av nedläggning. Problemet är att renoveringsbehovet är stort och ägaren, Specialfastigheter, har ont om pengar.

Nu är Ånge kommun beredd att föra diskussioner med fastighetsägaren, för att rädda kvar anstalten på orten.

Viskans kriminalvårdsanstalt

– Vi är intresserade av att starta en dialog om Viskan, säger Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson (s).

Han tror att de renoveringskostnader som florerat, 100-150 miljoner kronor, är överdrivna.

– Vi förstår att det måste renoveras, men för 20-30 miljoner, säger Sten-Ove Danielsson (s).

Han har aviserat sitt intresse till Kriminalvården, och väntar nu på att få sätta sig ner och diskutera med Specialfastigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Viskans kriminalvårdsanstalt

Mer i ämnet