Foto: Henrik Montgomery, TT

Ångermanlänningar i arvstvist

Uppdaterad
Publicerad

Ska en gammal kvinnas kvarlåtenskap gå till allmänna arvsfonden eller ska ett utkast till testamente gälla? Frågan har nu hamnat hos Kammarkollegiet.

I mitten av april avled en 79-årig kvinna i Stockholmsområdet. Hon saknade nära anhöriga och hade inte undertecknat något testamente. Hennes tillgångar, som enligt bouppteckningen uppgår till drygt 2,7 miljoner kronor, tillfaller därför Allmänna arvsfonden.

Ingen underskrift

Men genom kvinnans jurist har det nu framkommit att hon faktiskt upprättat ett testamente och bokat en tid för undertecknande av detsamma. Hon hann dock inte skriva under testamentet innan hon avled.

Flera hoppfulla

Fyra privatpersoner, två minnesfonder och en förening fanns med som förmånstagare i kvinnans utkast till testamente. Dessa har nu undertecknat ansökningar till Kammarkollegiet om att Allmänna arvsfonden ska avstå arvet, till deras fördel.

Den gamla kvinnan hade kopplingar till länet och en kusin, ett kusinbarn och en nykterhetsförening i Ångermanland finns bland de som nu hoppas få ta del av arvet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.