Anna Holmlund gjorde comeback i tävlingsbacken – vann direkt tillsammans med brodern Kalle. Foto: Privat

Anna Holmlund gjorde comeback – vann störtloppstävling

Publicerad

Det blev seger direkt när Anna Holmlund gjorde tävlingscomeback i skidbacken efter olyckan då hon ådrog sig svåra hjärnskador. Tillsammans med brodern Kalle vann hon damklassen i sitski/biski i störtloppstävlingen Skutskjutet i Åre.

Tävlingen genomfördes under svåra förhållanden med regn och hård vind och arrangörerna tvingades flytta ned starten. Vädret var inget som bekymrade skicrosstjärnan Anna Holmlund som tillsammans med sin bror Kalle körde banan snabbast av alla sitski/biski-ekipagen i damklassen, och tog hem segern. Efter tävlingen förklarade Anna att hon gillar att tävla:

– Det var kul att köra igen, säger hon.

Inte så svår bana

Anna Holmlund tyckte inte att det gick så värst snabbt och konstaterar att banan i Skutskjutet inte heller är särskilt svår.

– Bara rakt ner, från A till B, bara att köra, förklarar hon och medger att hon faktiskt trodde på seger i förväg.

Överträffat förväntningarna

Anna Holmlund skadade sig svårt för snart ett och ett halvt år sedan under träning inför en världscuptävling i Italien. Under flera månader låg hon i koma och hennes framtid var mycket osäker men med dagens prestation har hon än en gång överträffat förväntningarna i sin rehabilitering.

Anna körde en så kallad biski, en kälke med två skidor och ledsagades av brorsan Kalle. Nu siktar hon på nästa mål, att stå på skidor på egen hand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anna Holmlund

Mer i ämnet