Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arlas mejeri i Sundsvall stänger: ”Verkligen inte en bra dag” Foto: SVT

Arlas mejeri i Sundsvall stänger: ”Verkligen inte en bra dag”

Uppdaterad
Publicerad

Under våren 2023 kommer Arlas färskmjölksproduktion i Sundsvall att avvecklas successivt – det meddelar företaget under måndagen. Produktionen kommer flytta till mejeriet i Kallhäll strax utanför Stockholm men distributionsverksamheten blir kvar i Sundsvall

Runt 100 personer arbetar på Arla i Sundsvall och ungefär 40 personer i mejeriet – men det är oklart hur många anställda som drabbas.

Medarbetarna ska, enligt ett pressmeddelande, blivit meddelade under måndagen vid lunchtid om beslutet.

”Det här är förstås ett mycket tufft besked för alla inblandade, även om det inte är helt oväntat. Vi har nu nära dialog med facket, Arbetsförmedlingen och andra omställningsorganisationer för att hitta så bra lösningar som möjligt för alla medarbetare”, säger Jörgen Thunholm, chef för mejerierna i Sundsvall och Kallhäll, enligt pressmeddelandet.

Anledningen bakom beslutet ska vara att konsumtionen av dryckesmjölk och filmjölk, vilket är produkterna som i huvudsak tillverkas i Sundsvall, minskat kraftigt.

Det som blir kvar i Sundsvall är distribution- och kyllagerverksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.