Foto: SVT

Arrangörerna tror på rekordår

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen drog Härnösands stadsfest igång och arrangörerna förväntar sig ett rekordår. Man har redan sålt 12.000 biljetter och förväntar sig att ännu mer ska komma.

– Det är enklast att mäta antalet nattetid för det är det man säljer biljetter till. Rekordet tidigare år är 12.000 köpta biljetter, och det har vi redan uppnått nu innan vi öppnar portarna. Sedan brukar vi sälja väldigt mycket i dörren också, säger Oscar Westerlind, projektledare på Höga kusten nöje.

Blev bestulen

I början av juli anordnade Höga kusten nöje också Sensommarfestivalen i Sundsvall. Då blev man bestulen på bland annat radioutrustning och pengar.

SVT: Har man gjort något för att motverka att något liknande händer igen?

– Det var under söndagsmorgonen då vi höll på att städa. Det var en ren tillfällighet att vi blev bestulna. Tyvärr lever vi i en sådan värld ibland, det är något man får ta. Men vi har koll här, vi har anordnat det här fler gånger än i Sundsvall och vi litar på Härnösandsborna, säger Oscar Westerlind.

Läs mer: Se bildspelet från stadsfesten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.