Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med till idrottshallen och hör vad barnen tyckte om de olika sporterna som gick att prova på under Parasportens dag i Sundsvall. Foto: Peter Nässén/SVT

Parasportens dag i Sundsvall – chans att hitta en ny sport

Uppdaterad
Publicerad

Flera idrottsföreningar och idrotter visade upp sig i Skönsbergs idrottshall under söndagen för en prova på-dag för nyfikna barn och ungdomar.

Den årligen återkommande dagen arrangeras av Västernorrlands Parasportförbund, RF-SISU Västernorrland och det lokala föreningslivet i Sundsvall och Timrå. Sporter som fotboll, badminton, cornhole och bågskytte fanns att prova på för besökarna. Sam Motander passade på att spela bowling.

– Jag har spelat bowling tidigare med familjen och klassen men jag tränar inte utan jag bara provar på. Däremot tränar jag badminton som också finns här, säger han.

Guldmedaljör på plats

Kometerna som har flera sporter under sina vingar kunde för dagen också stoltsera med en guldmedaljör från para-VM i Mexiko 2014.

– Där var det spännande. Jag fick stå på pallen när jag vann VM-guld. Nu tränar jag både simning och badminton och jag tycker bäst om badminton, säger Caroline Näslund.

Fotboll är roligast

Även tioårige William Zetterqvist tränar två sporter, ridning och fotboll. Under söndagen passade han på att spela handboll.

– Det var kul men fotboll är roligast, säger han.

I klippet: Följ med till idrottshallen och se när barnen testar de olika sporterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.