Foto: Fredrik Israelsson

Återvinningsstation har förvandlats till soptipp

Uppdaterad
Publicerad

Återvinningsstationen på Tivolivägen i Sundsvall har förvandlats till rena soptippen med allt från matrester till kasserade elapparater spridda runt containrarna. Nu har de boende i området fått nog.

– Jag tycker att det är förskräckligt, säger Lena Allberg.

Att återvinningsstationer inte är de renaste platserna är knappast någon nyhet men på allt fler stationer ser det bitvis riktigt äckligt ut.

Avstjälpningsplats

Återvinningsstationen på Tivolivägen i  Sundsvall är ett sådant exempel. Här tycks stationen användas som allmän avstjälpningsplats. De som lämnar soporna bryr sig inte ens om att stoppa skräpet i containrarna, matrester, plastdunkar och annat avfall ligger utspritt runt stationen.

– Det är förskräckligt, konstaterar Lena Allberg som bor strax intill.

Råttor har observerats

Råttor har enligt uppgift till SVT tidigare observerats vid stationen och risken finns att matresterna drar till sig objudna gäster. Lena Allberg har ingen aning om vem som slänger sopor som inte hör hemma i återvinningen vid stationen.

– Nej, jag vet inte, säger hon.

SVT har sökt ansvariga för återvinningscentralen utan resultat.

Se hur det ser ut på återvinningsstationen på Tivolivägen och hör Lena Allberg i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.