10-årig pojke allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En drunkningsolycka med en pojke i 10-årsåldern har inträffat i Trehörningsjö sju mil norr om Örnsköldsvik under onsdagsförmiddagen. Tillståndet för pojken är fortfarande inte känt.

Larmet till SOS kom strax efter klockan elva på onsdagen. Uppgifterna är ännu knapphändiga men det ska handla om en pojke i 10-årsåldern som försvunnit när han badade med kamrater på badplatsen intill campingen i Trehörningsjö.

Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik, uppger till SVT Nyheter Västernorrland att pojken hittats i vattnet och förts in till land.

LÄS MER: Räddningsledaren: ”Det är väldigt allvarligt”

– Vi har gett honom hjärt- och lungräddning och syrgas, säger Mats Renning.

Polisen är på plats. Sjöräddningens helikopter som var på väg på ett larm i Jämtland vände om och satte kurs mot Trehörningsjö.

Flögs till Umeå

Vid kvart i ettiden lyfte helikoptern med pojken ombord från Trehörningsjö för den halvtimmeslånga transporten till universitetssjukhuset i Umeå.

Ännu finns inga närmare uppgifter om tillståndet för pojken. Omständigheterna kring olyckan är inte heller helt klarlagda.

Pojkens anhöriga finns på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.