Den 2 maj kommer Bäst i test-programledaren David Sundin ha en livesändning under SVT-programmet Den stora älgvandringen. Foto: SVT

Bäst i test-programledaren håller livesändning under Den stora älgvandringen

Uppdaterad
Publicerad

Mys ner dig i soffan tillsammans med ett av kändissveriges största älgfans. Tisdagen den 2 maj kl 20:00 guidar David Sundin dig genom granskogen och umgås i chatten med likasinnade älgnördar och nytillkomna tittare.

”Som långvarigt fan av Den Stora Älgvandringen ser jag otroligt mycket fram emot att få medverka i denna traditionsenliga livesändning! Nu kan alla som vill få höra mig livekommentera naturen på gott och ont!”, skriver David Sundin själv om sin medverkan i Den stora älgvandringen.

David kommer att sitta i en studio i Stockholm, specialdesignad för rätt älgkänsla, med en chattdator och Älgvandringen på storskärm. Därifrån kommar han att  hänga med i livessändningen tillsammans med tittarna.

Den stora älgvandringen

– I linje med övriga produktionen är det här ett Slow-TV-koncept. Det kommer inte att hända så mycket utan vi erbjuder tittaren möjligheten att sätta sig ner och titta på Älgvandringen med David en stund, ta en fika, ungefär som du skulle göra med en god vän, säger Moa Frygell som producerar sändningen.

Livesändning den 2 maj

Och hon lugnar dem som oroar sig för att David Sundins inhopp ska störa naturupplevelsen:

– Det här är en separat sändning i SVT Play som inte kommer att vara en del av huvudströmmen. Vi vill ge tittarna olika möjligheter att ta del av Älgvandringen, vissa vill bara uppleva lugnet, andra vill ha mer informativt eller underhållande innehåll.

Nu ligger David Sundin i ”hårdträning” får att få så många timmar älgvandring under västen som möjligt inför sin livesändning 2 maj.

”Jag har programlett stora livesändningar så som Melodifestivalen, Idrottsgalan och Kristallen men frågan är om inte detta blir det största jag gjort!? Att få kliva in hos alla som med spänning följer dessa älgar och bli en röst till det vi ser – det kommer att bli legendariskt!”, skriver David Sundin.

Direktsändningen med David Sundin kan du se kl 20:00 tisdagen den 2 maj på SVT Play och i Duo-appen. På båda ställen kan du också ansluta till älgchatten.

Mer om Den stora älgvandringen kan du se i klippet nedan – bland annat kan du se de första älgarna framme i Kullberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På drönarbilderna syns tre av de älgar som kommit till skogarna kring Kullberg och inom den närmaste tiden ska simma över Ångermanälven. Producenten Stefan Edlund konstaterar att våren är sen men är inte orolig över utvecklingen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet