Bodybuildern Calle Bolund från Sundsvall berättar om känslorna efter tävlingen i Rumänien. Foto: Ylva Holmgren

Bodybuildern Calle Bolund från Sundsvall först att vinna dubbel proffslicens

Uppdaterad
Publicerad

Calle Bolund från Sundsvall vann två proffskort i kroppsbyggning – vid samma tävling.

Något han är ensam om i Sverige, någonsin, att lyckas med.

– Utan att låta kaxig på något sätt, det fanns inget annat. Jag ville vinna och var beredd på att vinna, säger han.

Calle Bolund har tävlat i kroppsbyggning i närmare tio år, efter att tvingats avsluta ishockeykarriären på grund av en knäskada i sena tonåren.

Vann dubbel proffslicens

Han har blivit svensk mästare, nordisk mästare, EM-silvermedaljör och VM-finalist som amatör. Och nu är han alltså proffs i såväl classic physique som bodybuilding.

Hör honom berätta om känslorna efter tävlingen i Rumänien, och varför han valde att tacka nej till EM i Spanien för att åka hem till sina föräldrar i Sundsvall i stället i videon ovan.

Skillnaden mellan classic physique och bodybuilding

De två klasserna skiljer sig något åt, främst handlar det om hur de tävlande poserar och storleken på byxan de har på sig.

Varje tävlingsdisciplin inom är dessutom uppdelad efter vikt eller längd, förutom Classic Bodybuilding där man efter sin längd inte får väga för mycket

Källa: SBFF Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.