En person avliden efter villabrand i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Räddningtjänsten blev under natten till torsdagen larmade till en dramatisk villabrand i Kramfors.

En av personerna som fanns i huset fick akut vård på plats av ambulanspersonal, men avled av sina skador senare på torsdagen enligt polisen – som utreder om brott begåtts i samband med branden.

När räddningstjänsten anlände till platsen vid tretiden inatt, meddelade en person som lyckats ta sig ut ur den övertända villan, att två personer fortfarande befann sig i huset. Rökdykare skickades in för att rädda de kvarvarande personerna.

Efter livräddningen togs personerna om hand av ambulanspersonal på plats.

En person har avlidit i samband med branden och anhöriga är underättade.

Övertänt

Skadeläget för den andra personen som rökdykarna undsatte är oklart enligt polisen.

Räddningstjänsten konstaterade att villan var bortom räddning och har under morgonen begränsat området för att skydda närliggande byggnader.

Teknisk undersökning ska utföras av polisen för att klargöra brandorsaken, men redan nu har en förundersökning om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet i samband med branden inletts. Ingen person är dock gripen och ingen misstänkt finns heller ännu.

Ytterligare brand i Selsjön

En förbipasserade person larmade räddningtjänsten till en villabrand söder om Selsjön, mellan Näsåker och Sollefteå. Larmet inkom vid halv fem-tiden på torsdagen.

Räddningstjänsten kunde inte släcka branden och påbörjade istället skyddsarbete och säkrade branden till ursprungsfastigheten.

Ingen person ska ha bott i villan enligt räddningstjänsten, som varit i kontakt med fastighetsägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.