Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett VMA utfärdades efter en kraftig brand i möbelbutiken Mio, ingen person ska ha skadats i branden enligt polisen. Foto: Privat/Christer Hällerstrand och SVT/Thomas Sundberg

Brand i Mio Möbler i Själevad i Örnsköldsvik under natten

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt började det brinna kraftigt i en möbelbutik i Själevad i Örnsköldsvik. Byggnaden är totalförstörd och den kraftiga röken påverkade sikten på E4 under natten och ett VMA utfärdades.

Larmet om branden i Själevad i Örnsköldsviks kommun kom vid midnatt, natten till måndag.

Boende uppmanades att hålla sig inomhus

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades under natten, men det hävdes under måndagsmorgonen. Påbudet om att hålla fönster, dörrar och ventilation stängda gäller alltså inte längre.

Röken från branden har varit besvärande i området och även påverkat sikten för trafikanterna på E4.

– Det kommer säkert fortsätta ryka en del under morgonen. Det är ju en möbelaffär som brunnit så det tar lite tid innan det brinner ut så att säga. Men just nu bevakar vi bara. Det finns ingen risk för vidare spridning, säger Thomas Åslin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Mittnorrland.

Ingen person skadad

Byggnaden, cirka 60 gånger 70 meter stor, har fått brinna ner under kontrollerade former.

Ingen person ska ha skadats i branden enligt polisen.

– Vi har varit på plats och kommer att spärra av platsen när räddningstjänstens insats är färdig, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Förutom möbelaffären ska en del mindre verksamheter, bland annat en kommunal daglig verksamhet, finnas i huset. Enligt räddningstjänsten fanns det inledningsvis viss spridningsrisk till andra närliggande byggnader.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.