Foto: SVT / arkiv

C i Västernorrland stöder Lööf

Uppdaterad
Publicerad

Centerns partiledning har stöd av kollegerna i Västernorrland för sitt ställningstagande i regeringsbildningsfrågan. I ett uttalande uttrycker partidistriktet sitt fulla förtroende för partistyrelsen.

Under fredagseftermiddagen kallade Centerns partiordförande Annie Lööf till presskonferens. Där förklarade hon att partiet är beredda att stödja en Stefan Löfvén-ledd regering och att Centern ser ett möjligt samarbete med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna.

En kungörelse som stöds av centerpartisterna i Västernorrland.

I ett mail skriver Jonny Lundin, ordförande för C i Västernorrland, att partidistriktet står bakom partiledningens beslut.

”Stöder överenskommelsen”

”Centerpartiet i Västernorrland stödjer den överenskommelse som har förhandlats fram och vi har fullt förtroende för den samlade bedömning som partiordförande, partistyrelse och riksdagsgrupp har gjort”, skriver Jonny Lundin.

”Det är angeläget att regeringsfrågan får en lösning, att Centerpartiet får genomslag för sin politik och att Sverigedemokraternas inflytande minimeras”, skriver Lundin vidare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.