• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Tyresö centrum och Bollmora i Tyresö kommun, Stockholms län. Brand i en skola med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Oskarshamn kärnkraftverk är ett av tre kärnkraftverk som finns i Sverige idag. Foto: TT

Chatt: Vad tycker du om idén att bygga kärnkraftverk i Norrland?

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kunde SVT berätta att Liberalerna lyfter fram Sundsvall som en möjlig etableringsort för ett nytt kärnkraftverk. Den 12 augusti besökte Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) Sundsvall och öppnade för att bygga kärnkraftverk i Norrland. Här kan du läsa vår chatt om vad folk tycker om förslaget.

Chatt: Vad tycker du om idén att bygga kärnkraftverk i Norrland?

Vi stänger nu chatten och tackar för ert engagemang!

Erik • Vi behöver mer planerbar el produktion och kärnkraft är det bästa sättet. Inte bara i södra Sverige utan hela landet. Men bygg där det är akut först och det är söder.

Jocke • Kannon bra förslag :)
Då de kommer krävas mycket el i norr men alla nya gröna industrier mm.
Men se även till å bygga i SE3 samt SE4 där behovet är akut

Görjen olsson • Bygg kärnkraftverk i Skåne där det behövs mest.

Kevin • OM vinsten och jobben går till Norrland så att vi får de ekonomiska resurser vi förtjänar efter all denna exploatering av våra naturresurser. Jag tror att många i södern hellre vill fylla egna fickan och slippa se bygget av fabriker som fyller dem.

Kjell Eriksson • Jag tycker att:
Vill man öka utbudet av el. Bygg där behoven finns. Runt Stockholm, Mälardalen, väst-sverige . Norrland har redan den el vi behöver för, rent stål, batterifabriker mm om vi får behålla den i norrland. Låt inte några "nej sägar komuner i söder bestämma.

MH • Bygg där det behövs el, kraften går inte att skicka söderut i nuläget så bättre bygga i elområde 3/4 än i norra Sverige just för tillfället. Om ett antal år så behövs det nog kärnkraft i norra sverige också eller att strömmen skickas norrut som omväxling? Låt bara inte S, MP och C lägga ned våran vattenkraft och den lilla kärnkraft vi har kvar.

Carina A Löfqvist • Naturligtvis ska det inte byggas kärnkraftverk i Norrland. Det är inte här det
fattas el utan i södra Sverige. Eftersom man inte vill ha vindkraft där så kan de ju bygga kärnkraftverk där istället, även om det verkligen inte är en bra idé med nya sådana

Adam • Helt klart mer kärnkraft och inte bara i Norrland.
Positiv till Kärnkraft kommer vara ett av fler vinnande ämnen inför årets stora val.

Tommy • Är väl bra, men då förutsätter jag att skatterna kommer Norrland till godo också. Eller tänker som som vanligt att utnyttja resurserna i norr?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer