Hösten år 2020 är fler antagna till utbildningar på Mittuniversitetet än tidigare år.

”Corona-effekt” på söksiffrorna till Mittuniversitetet

Uppdaterad
Publicerad

Hösten år 2020 är fler antagna till utbildning på Mittuniversitetet än tidigare år. Det kan antas bero på coronapandemin och arbetslösheten.
– Vi har utökat platser inom vård och skola men i övriga program är antagningsnumren som tidigare år, säger Kicki Strand kommunikationschef på Mittuniversitetet.

Det är fler antagna till Mittuniversitetet för höstterminen 2020.

– Vi ser en markant ökning på distansutbildningarna, säger Kicki Strandh.

I nuläget är omkring 3000 av de antagna knutna till utbildningar och kurser vid Campus Sundsvall och cirka 2000 till Östersund. Det återstår ett urval innan siffrorna är färdigställda, därför avvaktar Mittuniversitetet med slutsatser kring detaljer i antagningssiffrorna.

– Vi har alltid en högre antagning för varje program eftersom det alltid är några som kommer att ångra sig och tacka nej till utbildningen. Vi vet att det alltid kommer att lösa sig i slutändan, säger Kicki Strandh.

Ökning inom vård och skola

Regeringen har utökat antagningen till sjuksköterskeprogrammet och lärarprogrammet, och även några fristående omvårdnadskurser på grund av coronapandemin.

Hur ser det ut med boenden för alla?

– Förra året var inte detta något problem och i år kommer det inga utländska studenter till Mittuniversitetet och därmed kommer det finnas gott om boenden, säger Kicki Strandh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer