Foto: Anna Beijron SVT

”Corona-tomt” i Birsta City – kan tvingas stänga

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset gör sig påmint i köpcentrumet Birsta City utanför Sundsvall. Kunderna lyser med sin frånvaro och många butiker har tvingats korta ned öppettiderna.

Birsta City brukar betyda trängsel och massor av shoppingsugna människor men nu är det närmast ödsligt i anläggningen. Coronaviruset har skrämt bort kunderna.

– Vi och våra butiker är så klart påverkade av den här situationen, både att vi har ett minskat besöksantal men också att vi har brist på personal i vissa butiker, säger Anna-Lena Wessén som är centrumchef i Birsta City.

Coronaviruset i Västernorrland

Kortat öppettiderna

Många butiker har kortat ned öppettiderna och på torsdagsmorgonen möttes de kunder som vågat sig in i huset av neddragna jalusier och stängda butiker på flera håll.

Kan det bli så att ni tvingas stänga helt?

– Vi äger köpcentrum runt om i världen och senast i förrgår så fick vi stänga vårt köpcentrum i Lübeck, så att man vet aldrig, konstaterar Anna-Lena Wessén.

Hör butiksägare och personal om oron i den rådande situationen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet