Kulturskolans äldre elever danstränar i Bonäset utanför Örnsköldsvik Foto: Leif Wikberg

Dansträning utomhus i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

När skolorna stängde tidigare i vår upphörde också all dansundervisning på kulturskolan. Men efter påsken startade verksamheten upp igen utomhus.

”Puttin' On the Ritz” strömmar ur högtalaren gång på gång mitt i villaområdet i Bonäset utanför Örnsköldsvik. Samtidigt rör sig ett gäng dansare efter ett förutbestämt program under ledning av dansläraren Susanne Thorén. Så har det sett ut sedan kulturskolans danslektioner återupptogs efter påsken och snösmältningen.

– Sedan påsken har vi dansat utomhus i alla typer av väder. Det har gått bra men att hitta bra underlag är inte så lätt, säger Susanne och dansar vidare.

---

SVT Nyheter Västernorrland hjälp av fotografen Leif Wikberg, som med utgångspunkt från Örnsköldsvik kommer att skildra vardagen under coronapandemin en period.

Men vi behöver också din hjälp. Hur ser det ut där du bor? Hjälp oss att bygga dokumentationen för framtiden.

Du kan bidra genom att mejla din bild eller video till vasternorrland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.