Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
21-åringens advokat Martin Larsson menar i rättegångens slutskede att hans klient inte borde dömas till livstids fängelse. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Den misstänkte huvudmannens advokat: ”Bör inte få livstid”

Publicerad

Kammaråklagare Henrik Wallin yrkar på livstids fängelse för den 21-årige misstänkte huvudmannen i den stora rättegången i Attunda.

– Jag delar inte den uppfattningen. Det finns liknande mål med allvarligare brottslighet där man inte dömde till livstid, säger 21-åringens advokat Martin Larsson.

Den stora Attundarättegången efter Sundsvallspolisens tillslag i januari i år har gått in i sitt slutskede. 21-åringen har genomgående nekat till alla anklagelser under hela rättsprocessen, vilket Martin Larsson även framhåller. Liksom de andra åtalades försvarsadvokater menar han att det inte går att bevisa att hans klient har gjort sig skyldig till åtalen.

Stora delar av rättsprocessen har kretsat kring de chattar som bland annat 21-åringen misstänks ha skickat och tagit emot där skjutningen i Bosvedjan planerades.

Knarkkriget i Sundsvall

Enligt Larsson är det inte bevisat att det faktiskt är 21-åringen som har skrivit i någon av chattarna.

Se honom utveckla i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet