Älgvandringen engagerar tittarna. Här kliver tre stycken upp ur plurret. Foto: SVT

Den stora älgvandringen engagerar

Uppdaterad
Publicerad

Den stora älgvandringen lockar stor publik och tittare mejlar in till SVT om hur rofyllt och intressant det är att få en skymt av naturen på ett sätt som för många annars hade varit omöjligt.

Det är så långt från action och snabba klipp man kan komma, ändå lockar Den stora älgvandringen rekordpublik. Det har varit mer än en miljon starter på SVT play och cirka 1,5 miljoner uppspelade timmar. Och publiken hör av sig:

”Vilken otrolig möjlighet att få följa naturens gång i direktsändning. Slow-TV är något som verkligen behövs i en värld som snurrar allt snabbare och det är underbart att vi erbjuds den möjligheten,” skriver tittaren Bosse till SVT.

Den stora älgvandringen

Tittare gläds inte bara över att få se renar, älgar och den vackra naturen, vissa tycker till och med att programmet är som ren meditation.

Se klippet och läs de engagerade tittarnas kommentarer om älgvandringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet