Dockstaskolan byggs ut för sex miljoner för att kunna ta emot fler barn. Foto: Thomas sundberg/SVT

Dockstaskolan byggs ut för miljoner – av bordtennisklubben

Uppdaterad
Publicerad

För femton år sedan ville Kramfors kommun lägga ner Dockstaskolan. Det slutade med att Docksta BTK köpte fastigheten som nu byggs ut för att kunna rymma fler elever.

Vid årsskiftet ska den nya utbyggnaden stå klar och inrymma två klassrum och lika många grupprum. Dessutom ska en hiss byggas för att rörelsehindrade lättare ska kunna ta sig mellan våningsplanen. Totalt beräknas utbyggnaden kosta sex miljoner.

– Nu när elevunderlaget och behovet ser ut som det gör så sa vi att vi så klart ska vara med och bygga ut skolan om det finns behov. Det här är ett fantastiskt exempel på att det skapas framtidstro i hela byn, säger Hans-Erik Näslund från fastighetsägaren Docksta BTK.

Brist på förskoleplatser

Skolan köptes upp av Docksta BTK för femton år sedan. Efter ett längre hyreskontrakt där kommunen hyrde in sig i lokalerna valde man istället att bilda en friskola i Docksta. Under åren har barnantalet ökat i området vilket har skapat en brist på framför allt förskoleplatser. Familjer har istället hänvisats till förskolor på annan ort.

– Den bristen kommer inte att finnas längre, konstaterar Malin Pettersson som är friskolans ordförande.

Klar till årsskiftet

När vårterminen startar nästa år är det tänkt att utbyggnaden ska kunna tas i bruk men det kan bli tidigare än så.

– Vi har ju sagt första januari men vi ser att det går så pass bra nu så det kan bli någon månad tidigare om det fortsätter så här, säger Hans-Erik Näslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.