Domprost Kent Nordin ledde högmässan i domkyrkan Foto: SVT Hans Lindblom

Domkyrkan i Härnösand sänder gudstjänst via webben

Publicerad

Besöksantalet i kyrkan på söndagar har minskat drastiskt. Därför har domkyrkan i Härnösand nu beslutat att nå sin publik via webben istället. Först ut blir en högmässa.

På Palmsöndagen sänder för första gången Härnösands domkyrka en gudstjänst via webben. Vanligtvis har kyrkan, enligt domprosten Kent Nordin ett hundratal besökare på söndagarna men nu kommer det bara ett tjugotal.

 – Det kan säker bli fler som tittar när vi sänder på webben. Vi såg det när vi sände lunchandakten i fredags. Då tittade 103 personer på webbsändningen och vanligtvis sitter det ungefär sex-sju stycken här i kyrkan på vardagarna, säger Kent Nordin som är domprost i Härnösands stift.

Påsken

Från och med söndag 5 april kommer gudstjänster att sändas på webben från domkyrkan i Härnösand. Så även långfredag, annandagpåsk och kristi himmellfärdsdag.

 – Även om vi stänger kyrkportarna så ska alla veta att vi fortsätter hålla gudstjänster, säger Eva Nordung Byström, biskop i Härnösands stift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.