Döms för bokföringsbrott

Publicerad

En 54-årig man i Ångermanland dömdes på onsdagen för bokföringsbrott till villkorlig dom och dagsböter.

Mannen är sedan tidigare dömd för bokföringsbrott och den brottslighet han nu döms för har begåtts under prövotiden han fick efter den förra domen. Detta är försvårande omständigheter, anser tingsrätten. Men trots det väljer domstolen ändå att, eftersom det inte gällde samma företag och det var längesedan, döma mannen till ett mildare straff än fängelse.

År 2011 och 2012 var mannen företrädare för Svensk Kraftservice och haft ansvar för bolagets bokföring. Nu döms han för två fall av bokföringsbrott av Ångermanlands tingsrätt. Skälet är att han inte har upprättat någon årsredovisning. Däremot döms han inte för att ha bokfört egna privata kostnader som bolagets, som åklagaren yrkat. Utredningen visar att mannen spelat på pokersajter och betalat med företagskortet, men det är inte bevisat att mannen också bokfört kostnaderna som bolagets.

Straffet blir villkorlig dom och dagsböter drygt 6 500 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.