Det var i våras som en domstolsanställd onanerade på ett tåg framför en kvinna. Nu har beslutet kommit om huruvida mannen får arbeta kvar. Foto: Christine Olsson/TT

Domstolsanställd onanerade framför kvinna – får jobba kvar

Publicerad

En domstolsanställd man onanerade på ett tåg framför en kvinna och fick strafföreläggande. Nu har statens ansvarsnämnd beslutat att mannen får arbeta kvar.

Det var under våren 2023 som mannen onanerade på ett tåg. Den domstolsanställde uppger att han var kraftigt alkoholpåverkad vid den aktuella händelsen och mådde dåligt till följd av större händelser i sitt liv. Efter att mannens agerande upptäcktes bad han tågpersonalen att inte kontakta polisen då det inträffade kunde få konsekvenser för hans yrke.

Saknas tillräckliga skäl

I fredags meddelade statens ansvarsnämnd att mannen får arbeta kvar. De anser att den händelse som ligger till grund för anmälan inte innebär att det finns tillräckliga skäl för ett avskedande.

Även om nämnden understryker att brottet är förtroendeskadligt, skriver de att som grund till beslutet menar statens ansvarsnämnd bland annat att brottet verkar vara en engångsföreteelse starkt påverkad av både psykiskt mående och alkoholintag.

Mannen har erbjudits och tagit emot stödinsatser via företagshälsovården.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.