Ett litet barn har hittats i vattnet i sjön Marmen utanför Sundsvall. Under onsdag kväll meddelar polis att barnet avlidit. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Drunkningslarm väster om Sundsvall – litet barn omkom under onsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet barn, bara ett och ett halvt år gammalt, har omkommit efter att ha hittats i sjön Marmen i Lucksta väster om Sundsvall. Anhöriga är underrättade.

Larmet om en möjlig drunkning kom vid elvatiden på onsdagen. Det lilla barnet var försvunnet och det befarades att det kunde ha hamnat i vattnet i den närliggande Marmen.

– Vi är på plats tillsammans med ambulans och polis. För en stund sedan hittades barnet i vattnet. Statusen är oklar och jag får fortsättningsvis hänvisa er till sjukvården för vidare information, sade räddningstjänstens inre befäl Henrik Cedergren till SVT vid halv tolvtiden.

Hittades vid vattenbrynet

Barnet hittades alldeles vid vattenbrynet och hjärt-/lungräddning påbörjades omedelbart. Barnet, bara ett och ett halvt år gammalt fördes sedan till sjukhus, men hens liv gick inte att rädda.

Anhöriga är underrättade.

Polis misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.