Foto: SVT

Duo rånade 15-åring – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två sundsvallsbor 23 och 18 år gamla dömdes på tisdagen till fängelsestraff efter att de rånat en 15-årig pojke.

Det var i slutet av juni som en 15-årig pojke började prata med några killar utanför en hamburgerrestaurang i Sundsvall. De gick mot inre hamnen och under promenaden började en av de äldre killarna intressera sig för, och ställa frågor om, 15-åringens halskedja och märkeskeps. Efter ett tag visade mannen, en 23-årig sundsvallsbo, att han var beväpnad med en pistol. Han sa åt 15-åringen att ge honom halskedjan och kepsen.

Slogs ned

När 15-åringen var ovillig att göra detta och istället försökte fly slogs han ned och misshandlades. Halskedjan och kepsen togs av honom och rånarna sprang sedan från platsen.

Döms för flera brott

23-åringen, som sedan tidigare är känd av polisen, döms nu för rånet. Han fälls även för narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning och skall nu tillbringa ett år och sex månader i fängelse.

En tidigare ostraffad 18-åring döms även han för rånet till sex månaders fängelse. Tillsammans med 23-åringen ska han också betala 13 898 kronor i skadestånd till 15-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.