Mannen vann 19 miljoner kronor på lotto. Foto: TT

Efter 15 år gav lottoraden vinst – på två miljoner

Publicerad

Två bröder i Kramfors brukar turas om att lämna in ett tioveckorsspel på lotto. Samma rader i 15 år och i helgen blev det utdelning, noga räknat 1 988 210 kronor.

När Svenska spel ringde upp Kramforsbon, som är i 70-årsåldern och önskar vara anonym, i lördags kväll hade han ännu inte rättat sina rader och blev tämligen chockad över beskedet. Och skeptisk, så han bad att få återkomma under söndagen för att först konferera med sin bror och sin hustru.

– Det hördes på tonläget när vi pratade på lördagskvällen att de ville men inte riktigt vågade tro på det. Sedan på söndagen var det inget annat än glädje och tacksamhet, säger Johanna Alba, kommunikatör på Svenska spel, i ett pressmeddelande.

Delar med sig

Nu står det i alla fall helt klart att raderna mannen lämnade in på Järnvägskiosken ger närmare två miljoner kronor. Pengar han delar med sig.

– Vi delar ju med brorsan och sedan ska vi ha is i magen och se till att det blir bra för oss, barn och barnbarn, säger Kramforsbon till Svenska spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.