Foto: Barbro Sellin/SVT

Efter drunkningsolyckan – pojkens tillstånd förbättrat

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för pojken som hittades i en pool på Kubenbadet under torsdagen ska nu vara bättre, och beskrivs inte längre som allvarligt. Det meddelade sjukvården under fredagen.

Larmet inkom 14.13 under torsdagen och räddningspersonal larmades till platsen. Där fann man att privatpersoner redan dragit upp en pojke i 11-15 årsåldern och påbörjat hjärt- och lungräddning.

Därefter skickades pojken till sjukhus med ambulans. Pojken var vid det tillfället vid medvetande och andades. Men enligt en första bulletin under torsdagen rapporterades det att pojkens tillstånd var allvarligt och att han vårdades på intensivvårdsavdelningen, IVA.

Men under fredagen kunde sjukvården bekräfta att pojkens tillstånd nu ska vara bättre. Man beskriver nu skadeläget som lindrigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.