Efter förslag om bantning av primärvården- regionen genomför medborgardialoger

Publicerad

Sedan ledningen för primärvården presenterat sitt förslag om minskat antal hälsocentraler har regionen fått många frågor och förslag. Därför startar man nu en dialog med berörda medborgare.

Av ett pressmeddelande från Socialdemokraterna framgår att den politiska majoriteten i samråd med primärvårdens ledning beslutat att medborgardialoger ska genomföras för alla orter som berörs av förslaget på förändringar.

– Att vi lyssnar på medborgarnas tankar om hur primärvården kan utvecklas kommer att göra våra kommande beslut klokare. Vi vill både lyssna in och kunna förklara mer kring vad som föreslås, säger Cathrin Eliasson (L).

Behandlas av politikerna på fredag

Förslagen till förändringar i verksamheten berör flera orter och ska diskuteras på hälso- och sjukvårdsutskottets möte på fredag.

– Primärvårdens förslag bygger på en grundlig utredning som nu behöver både presenteras och kompetteras i samtal med de som är direkt berörda, säger Elina Backlund Arab, vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Flera orter berörs

I förslaget föreslås bland annat hälsocentralerna i Liden, Stöde, Junsele och Ramsele bli filialer till andra hälsocentraler.

– Jag har deltagit i dialoger kring primärvården i Junsele och Ramsele och det har varit mycket värdefullt. Jag ser fram emot att detta genomförs på fler orter, säger Lena Asplund (M) som är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.