Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Gymnasiet i Härnösand fortsatt stängt – hotbilden finns kvar

Publicerad

Skolförvaltningen anser att hotbilden mot Härnösands gymnasium kvarstår, därför kommer gymnasiet hålla stängt även under torsdagen. Det meddelade skolchefen på onsdag eftermiddag.

På onsdag morgon kom det in ett hot mot Härnösands gymnasium som gjorde att skolledningen valde att utrymma skolan och hålla den stängd under dagen. Under beslutade skolchefen att gymnasiet ska vara fortsatt stängd även under torsdagen.

– Ja vi har fattat det beslutet efter ett möte med polisen, hotbilden bedöms kvarstå säger Härnösands skolchef Roland Bång.

Fortfarande oklart kring hotet

Varken polis eller skolledning vill i skrivande stund berätta vad hotet ska bestå i annat än att det bedöms som tillräckligt allvarligt för att fortsätta hålla skolan stängd.

– Nej, vi har inte fått några detaljer från den pågående polisutredningen säger Roland Bång.

Höjd beredskap i skolorna

Även om hotet ska vara specifikt riktat mot Härnösands gymnasium har skolledningen gått ut med en uppmaning till samtliga rektorer i närområdet att hålla extra tillsyn av sina skolor.

– Det är ur ett trygghetsskapande perspektiv säger skolchefen Roland Bång.

Andra hotet på kort tid

Det är andra gången på mindre än en månad som Härnösands gymnasium tvingats stänga efter att ha mottagit hot. Skolledningen har i dagsläget inga uppgifter som tyder på att hoten hänger ihop.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolhot i Härnösand

Mer i ämnet