Foto: TT

Eftersökt bil skyltades om – då kom polisen

Uppdaterad
Publicerad

Grov olovlig körning, bensinstöld och förfalskning av registreringsskylt. Det misstänks en bilist för efter en bilfärd på E4 på tisdagen.

Strax före 17-tiden kom larm till polisen i Västernorrland om en bilist som körde vingligt i närheten av Rundvik, Nordmaling. Föraren troddes vara påverkad.

Polis körde norrut från Örnsköldsvik men hittade inte bilen. En halvtimme senare larmade en bensinmack i Örnsköldsvik om en smitning från betalning efter bensintankning. Bilen liknade den som tidigare uppmärksammats, men mackpersonalen noterade att registreringsskylten var delvis förtejpad.

Polisen gjorde ett nytt försök att hitta fordonet, utan framgång.

Kort därpå ringde en trafikant in om en bil som körde på E4 med krossad framruta. Anmälaren höll uppsikt på bilen, som stannade vid en mack i Ullånger. Där såg anmälaren hur föraren gick ur bilen och bytte registreringsnummer på fordonet.

Polispatruller från både Örnsköldsvik och Kramfors skickades till Ullånger. Både bil och förare fanns kvar när polisen anlände.

Nu är föraren misstänkt för märkesförfalskning, grov olovlig körning samt bensinsmitning. Polisen beslagtog bilen för att förhindra att föraren fortsätter att köra olagligt.

Dock visade det sig att föraren inte visade några tecken på drogpåverkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.