Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tuffare miljökrav skapar förändring, menar Frank Olofsson, chef för Sundsvall-Timrå flygplats. Hans flygplats passar perfekt för att bli ett nav för el-flyget, tycker han Foto: Pierre Ragnehag

Elflyg bara några år bort – Sundsvall-Timrå Airport pekas ut som centrum

Uppdaterad
Publicerad

När flygutredaren Peter Norman i går lade fram sin omfattande genomlysning var det med en rad konkreta förslag. Bland annat kommer staten kräva hårda miljövillkor för Sveriges flygplatser och Sundsvall-Timrå Airport pekas ut av utredaren som ett blivande nav för det el-drivna flyget. 

Frank Olofsson är chef för flygplatsen och tycker att just Sundsvall-Timrå är ett logiskt val för just det el-drivna flyget.  Se och hör hans tankar om satsningen i klippet.

Flygplan som drivs av el är bara några år bort, det är både branschen och politikerna överens om. I klippet nedan – om Göteborsföretaget som har jättebeställningar från USA och Kanada på sina el-plan.  2026 ska de första vara i luften;

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från företagets datoranimerade video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.