Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är jobbigt även för de andra hästarna att förlora en kompis” – hör Elin Johansson i Huli berätta om branden. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Elins hästar dog i stallbranden i Huli: ”Jag förlorade två bästa kompisar”

Uppdaterad
Publicerad

För fyra månader sen bestämde sig 22-åriga Elin Johansson att satsa helt på trav och sina hästar. Den resan tog en tuff sväng när ett stall i Huli brann ner och två av hennes hästar dog i branden.

Det var på tisdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades om rökutveckling och lågor ur ett stall i Huli utanför Sundsvalls.

När Elin och räddningstjänsten kom fram till stallet nästan samtidigt, var branden fullt utvecklad och det fanns inget att göra. Stallet fick brinna ner till grunden under kontrollerade former.

”Gör ont att berätta för ägarna”

Kvar i stallet fanns två hästar som inte gick att rädda. En av hästarna var Elin ägare till och en annan som Elin tränade men som hade en annan ägare.

– Det var det som jag tyckte var väldigt tråkigt med det som hände. Att en var min egen och den andra inte var det. Det gör ont att berätta för ägarna vad som har hänt, säger Elin Johansson.

Vänner har startat insamlingar

Förutom hästarna som dog i branden brann även allt som Elin ägde upp.

Efter branden har vänner till Elin startat insamlingar på sociala medier för att samla ihop allt från foder till hästutrustning.

– Jag har fått jättestor hjälp. Det har varit väldigt många som har ställt upp. Det är både travfolk, ridfolk och folk som ens inte gillar hästar som har ställt upp på olika vis. Jag är så tacksam för allting.

I klippet ovan berättar Elin hur hon hanterar allt efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.