18 år och redan i rampljuset efter stora framgångar som skidskyttejunior. Vad månde bliva av OS-guldmedaljören Hanna Öbergs lillasyster Elvira? Foto: SVT / Hans Lindblom

Elvira Öberg, 18, bättre än storasyster Hanna

Uppdaterad
Publicerad

OS-segraren Hanna Öberg har gått skidgymnasiet i Sollefteå. Liksom ”Silver-Sebastian” Samuelsson. Hannas lillasyster Elvira, 18, går i samma fotspår – och är redan bättre än vad Hanna var i samma ålder.

Vi träffar Elvira Öberg i skytteträningslokalen på gamla I21området Hågesta där även storasyster Hanna, Sebastian Samuelsson och många andra drillats som unga skidskyttetalanger.

På torsdagsmorgonen följde Elvira Hannas guldlopp i Pyeongchang.

– Det var helt fantastiskt förstås, säger Elvira.

Större juniorframgångar än Hanna

Faktum är att hon har förutsättningar att bli ä-n-n-u bättre än sin OS-guldmedaljör till storasyster.

Elvira Öberg har nämligen större meriter som junior hittills än vad Hanna hade i samma ålder; nyligen tog hon silver i junior-VM och i fjol blev det brons i VM för juniorer. Där är hon snäppet värre än Hanna som inte hade samma medaljframgångar som junioråkare.

Så där har du ett övertag på henne?

– Ja, det har jag faktiskt säger Elvira och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.