Miljöåklagare Christer Jarlås leder förundersökningen angående arbetsplatsolyckan som inträffade på ett industriområde i Kramfors. Foto: Per-Erik Ström / SVT

En avliden och två skadade – vägg välte i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom och två skadades i Kramfors under måndagsdygnet. Olyckan inträffade när man lyfte en vägg som skulle fraktas från platsen.

– Det är oklart om det är en arbetsplatsolycka då vi inte vet om det var en arbetsplats, säger Christer Jarlås, miljöåklagare.

På måndagen inträffade en allvarlig olycka i Kramfors. Det var tre personer inblandade, två män och en kvinna, en av dem omkom och två skadades, enligt Christer Jarlås.

Han förklarar vad som hänt:

– Man håller på att lyfta väggar och en vägg tippade omkull. De tre inblandade hamnade under väggen.

Väggarna skulle fraktas från platsen, troligen på väg till ett bygge. Den omständigheten gör att man inte säkert kan säga att det är en arbetsplatsolycka.

Teknisk undersökning

– Vi utreder det inledningsvis som arbetsmiljöbrott och i det ingår vållande till annans död och vållande till kroppsskada, påpekar Christer Jarlås.

Polisens utredning går ut på att ta reda på exakt vad som hänt.

– Det gjordes en teknisk undersökning igår, men vi har inte fått resultat än så vi vet inte vad som orsakade att väggen välte, säger Christer Jarlås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer