-Jag ville inte riskera att jag inte får jobb när jag går ut skolan, säger Eric Lindgren.
Det var praktiken, och möjligheten att få jobb, som lockade Eric Lindgren.
-Jag känner mig blåst på tiden jag var där. Jag var ju ute efter att få koppla i väggar och så. Det var ju därför jag började där, för att få den där praktiken jag aldrig fick, fortsätter han.
-Om det är som han beskriver, vilket jag inte har anledning att misstro heller, så har det ju inte fungerat tillräckligt bra och då har vi ansvar från skolan att fånga upp det, säger Patrik Nystedt, vice vd på Baggium utbildning.
Skolan ingår i Baggiumkoncernen, som har fördubblat antalet elever sedan försöket startade och fått 112 miljoner kronor i statsbidrag fram till förra läsåret, marknadsför lärlingsutbildningen hårt som ett sätt att få jobb.
När SVT granskar koncernens påstående att åtta av tio får jobb, så visar det sig att de flesta av Baggiums skolor överhuvudtaget inte är med i statistiken.
Skolan i Örnsköldsvik där Eric Lindgren gick finns inte med, trots att den hade avgångselever förra våren.
På sin första praktikplats monterade Eric Lindgren plastlådor. Nu har han bytt till yrkesprogrammet på den kommunala skolan, trots att han förlorade ett år och tvingades börja om i ettan.
Skolan har kritiserats
Och Eric är inte den enda lärlingen som råkat illa ut, skolinspektionen hade hård kritik i sin inspektion av skolan nyligen.
-Man kan inte säga att dom har kontroll över vad som sker i inlärningssituationerna ute på arbetsplatsen, långt ifrån i alla fall, säger Sten Svanholm, undervisningsråd på Skolinspektionen och den som granskat Örnsköldsviks Praktiska Gymnasium.
Vad betyder det för eleverna?
-Ja det innebär ju en risk att de inte får den utbildning de ska ha.
Kristina Lagerström
kristina.lagerstrom@svt.se